How to wear: de ripped jeans

Hoewel ik persoonlijk fan ben van acties zoals bij H&M, waar je een zak met oude kleren kan inruilen voor een bonnetje, is het aan te raden om je oude jeansbroeken toch nog even achter de hand te houden.  Je kunt ze namelijk te lijf gaan met een schaar en zo omvormen tot een gloednieuwe en supertrendy ripped jeans! Maar hoe draag je deze gehavende jeans zonder dat het geheel er ‘gehavend’ uit ziet?

Kies het goede model

Daarmee bedoel ik: het afwegen tussen een boyfriend ripped jeans of een aansluitend model. Een boyfriend jeans is tegenwoordig erg hip. Mits aanvulling met leuke vrouwelijke accenten is deze broek erg cool en heeft het bovendien ook een afslankend effect voor de heupen. Het smallere model doet dan weer  het tegenovergestelde: je vormen in de kijker plaatsen. Dit model wordt iets geschikter geacht voor de formele contexten.

ripped2 - kopie

ripped6 - kopie

 

ripped3 - kopie

 

ripped9

Less is more

Kies voor een exemplaar dat hier en daar scheurtjes vertoont. Zeker als je eerder onzeker bent over je lichaam zal dit een stuk comfortabeler zijn dan met grote gaten ter hoogte van je billen rond te lopen. Als je zelf instaat voor het ‘destroyed’ gedeelte, maak dan dat de gaten zich bevinden op plaatsen waar ze ook op natuurlijke wijze zouden kunnen voorkomen, bijvoorbeeld ter hoogte van de knie.  Hoe omvangrijker de gaten, hoe sterker de term BALANS je codewoord zal worden! Een destroyed jeans met een gezellige oversized sweater en versleten sneakers is ideaal om en schilderwerkje mee aan te vangen, maar dit willen we nu net niet!

De vrouwelijke touch

Een betere optie is om je outfit simpel en vrouwelijk te houden. Een witte casual t-shirt, een stevig paar pumps en een blazer in een vrolijk kleurtje zijn precies de basisstukken die je nodig hebt om tot een evenwichtige outfit te kunnen komen. Een verdere aanvulling met fijne juweeltjes, zeker een armbandje omdat dit ter hoogte van de broek valt als de arm naar beneden is, kunnen dit zelfs tot een behoorlijk gekleed geheel maken.

ripped4 - kopie

ripped5 - kopie

ripped1 - kopie

Casual stijl

Wil je liever opteren voor een casual stijl, dan kunnen ook sneakers en een sweater voor een goede match zorgen, maar ook hier is het belangrijk voldoende aandacht te hebben voor details. Een sweater met pailletten bijvoorbeeld geven net dat tikkeltje afwerking dat je destroyed broek nodig heeft om ‘deftig’ te zijn.

ripped8 - kopie

ripped7 - kopie

Advertenties

2 thoughts on “How to wear: de ripped jeans

 1. Buenas

  Muy motivante tu artículo y hay demasiadas información que
  no conocía que me has enseñado, esta espectacular..
  te quería devolver el tiempo que dedicaste, con unas infinitas
  gracias, por aconsejar a gente como yo jojojo.

  Besos, saludos

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s