How to wear big bags

De handtas is toch wel het belangrijkste onderdeel van een outfit van een vrouw! De big bag is dan ook een fantastische uitvinding, want je kunt er zowat alles in kwijt: make-up, deo, een trui, een andere outfit…. En met een beetje geluk vind je die dingen ook nog terug ;-). Een big bag is echter niet gewoon een grote zak, het is een mode-item dat met stijl gedragen moet worden. Zo doe je dat:

bag1

Houd rekening met je lichaamsvorm

Een handtas is een accessoire en zoals met alle accessoires het geval is, horen ze aangepast te worden aan je lichaamsbouw om het juiste silhouette te kunnen vormen. De algemene regel is dat je handtas komt te hangen op de plaatsen waar je graag meer volume wil brengen en wordt vermeden op de plaatsen waar je reeds over voldoende volume beschikt. Je grote tas schuin over de borst is dus ideaal om je heupen breder te doen lijken. Onder de oksel is dan weer geschikt om meer volume te vormen bij de schouders. Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om de tas gewoon in de hand te houden, dit past bij elk model 😉

bag2 bag5

Houd rekening met je lengte en breedte

Zorg dat het formaat van de tas past bij je eigen lengte en breedte. Kleine slanke vrouwen met een grote oversized bag doet het geheel nog smaller lijken, terwijl struisere vrouwen met een mini handtas optisch breder lijken. Eigenlijk kun je weinig misdoen door een middelmatig formaat te nemen.

Houd rekening met de vorm van de tas

Tassen met weinig stevigheid vallen al gauw ineen als je ze gewoon in de hand houdt, waardoor dit ietwat slordig kan overkomen. Deze draag je dan ook beter onder de oksel. Ook interessant is om deze tassen steeds goed vol te steken zodat ze toch een mooi model behouden. Bags met middellange oren staan het mooist in de plooi van je arm. Als je deze onder de oksel draagt, komt het vaak nogal ‘opgehangen’ over.

bag4 bag3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s